התכנון המחודש של איצטדיון כדורגל נטוש, כפארק שכונתי לצד מגורים ואזורי מסחר, החייה את האתר כמרכז התוסס של השכונה כולה.
האתר בו שוכנים פארק המכתש ושני מגדלי מגורים, התחום ברחובות תלולים ביותר, היה נתון לדיון ציבורי סוער בדבר עתידו של ה'מכתש' ההיסטורי של גבעתיים. המקום נחפר בשנות ה-20 כאמפי ונבנה בו אצטדיון כדורגל שהיווה סמל שכונתי ומקור לגאווה, אך עם השנים סבל מהזנחה ושימוש מועט. בשנת 2003 אושרה תכנית למתחם, שהתוותה את חלוקת היעודים בפרויקט: בשליש הגבוה של האתר מוקמו מגדלי מגורים וביניהם זכות מעבר לציבור, ושני השלישים במורד יועדו לפארק. חלקו הנמוך של המתחם הוקצה למרכז מסחרי וגן ילדים.
הרעיון התכנוני היה ליצור פארק שכונתי ירוק, פעיל ונגיש עם שלל מוקדי עניין למגוון גילאים.
השיפועים הלא שגרתיים (14% – 11%) היוו אתגר תכנוני לא קל בעיצוב הפארק. בין חלקו העליון לחלקו התחתון של הגן מפרידים למעלה מ-17 מ' גובה. יצירת מערכת מונגשת מלאה הצריכה מאות מטרים של רמפות ולא הותירה די מרחב פעיל. על כן, העיקרון המנחה היה לאפשר נגישות נפרדת לכל אזור פעיל. בפארק שלושה מפלסים שונים שכל אחד מהם מונגש באופן מלא ונוח מן הרחוב, והקישור ביניהם נעשה במדרגות.
במפלס העליון אזורי גינון סביב מגדלי המגורים ורחבה המובילה למרפסת נוף ומספקת תצפית אל הפארק והלאה. המפלס האמצעי מהווה את לב הפארק וכולל מגוון מתקני משחק וכושר, פינות תצפית ומנוחה, מדשאות רבות ובריכה אקולוגית. מדשאות מעוגלות ומשתפלות מספקות פינות שקטות למנוחה בצל העצים ומפחיתות את הצורך בקירות ומעקות. במפלס התחתון אמפי קטן, מתקני משחק לפעוטות וגינת כלבים אשר חולקים רחבה משותפת עם בית הקפה והחנויות שעל גג המרכז המסחרי.
כל חלקי המתחם יחדיו יוצרים מקום מפגש מרכזי עבור תושבי השכונה.
Info
צוות:
ברברה אהרונסון, איילת ליכט, אלון שוורץ, איילת קופר